Candle Safety Ireland

candle holder icons

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΕ ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΓΙΑ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Τα κεριά τύπου εκκλησίας ΠΡΕΠΕΙ να καίγονται σε κηροπήγιο για κερί τύπου εκκλησίας/ασφαλή περιέκτη.

burn time icons

ΝΑ ΚΑΙΤΕ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 3 ΩΡΩΝ

Τα κεριά τύπου εκκλησίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καίγονται για περισσότερο από 3 ώρες κάθε φορά και πρέπει πάντα να ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΕ το φιτίλι πριν αρχίσει η επόμενη καύση.

burn a votive icons

ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΓΙΑ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Τα κεριά τύπου εκκλησίας ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετούνται σε κηροπήγιο ειδικά σχεδιασμένο για κερί τύπου εκκλησίας

candle lable icons

ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανάβετε ένα κερί τύπου εκκλησίας εντός της συσκευασίας του. Να το αφαιρείτε και να το βάζετε πάντα σε κατάλληλο κηροπήγιο ή περιέκτη και να το τοποθετείτε επάνω σε σουπλά/επιφάνεια που είναι ανθεκτικό/ανθεκτική στη θερμότητα.

ventilation icons

ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΕΡΑΚΙΑ ΡΕΣΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΗΡΟΠΗΓΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΕΡΙΣΜΟ

Ο ανεπαρκής αερισμός μπορεί να μεγαλώσει τη φλόγα του κεριού ρεσό.

extinguish icons

ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΤΕ ΠΟΤΕ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ

Το νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα καυτού κεριού και σπάσιμο του περιέκτη.

position icons

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ

Βεβαιωθείτε πάντα ότι το κερί είναι όρθιο, ώστε η φλόγα του κεριού να μην «γλείφει» κάποιο αντικείμενο και να αποφευχθεί τυχόν πτώση του κεριού.

source of heat icons

ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΚΕΡΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΗΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Μην τοποθετείτε κεριά στο άμεσο ηλιακό φως ούτε επάνω/κοντά σε άμεση πηγή θερμότητας όπως το τζάκι ή το καλοριφέρ, διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο καύσης του κεριού. Να θυμάστε ότι τα ηλεκτρικά αντικείμενα, όπως π.χ. οι τηλεοράσεις, μπορεί επίσης να θερμανθούν και, συνεπώς, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πηγή θερμότητας.

holing candle

ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ

Είναι σημαντικό να μην μετακινείτε το κερί όταν καίγεται. Το καυτό και υγρό κερί μπορεί να χυθεί και να δημιουργήσει λεκέδες που δεν καθαρίζονται εύκολα, καθώς και ενδεχομένως σοβαρά εγκαύματα.

clear of matches icons

ΣΤΗ «ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΚΕΡΙΟΥ» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΡΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΥΛΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Εύφλεκτα αντικείμενα εντός της «λιμνούλας» κεριού, όπως σπίρτα, έντομα ή εύφλεκτα διακοσμητικά, μπορεί να αναφλεχθούν και να προκαλέσουν υπερθέρμανση του κεριού και αύξηση του μεγέθους της φλόγας του.

candle holder icons

ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ

Πριν το άναμμα, τοποθετήστε το επάνω σε σουπλά ανθεκτικό στη θερμότητα, ώστε να προστατέψετε την επιφάνεια από τυχόν καθοδική θερμότητα.

snuff out icons

ΣΒΗΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ. ΜΗΝ ΦΥΣΑΤΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΤΕ

Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μη χυθεί καυτό κερί.

trim wick icons

ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΕ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 MM ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΥΣΗ

Μια καλή πρακτική είναι να περικόπτετε το φιτίλι στα 5 mm μετά από κάθε καύση του κεριού. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η δημιουργία κάπνας στο βαζάκι.

draft icons

ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΚΕΡΙΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΡΕΎΜΑ ΑΕΡΑ

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταχεία, ανομοιόμορφη καύση, καθώς και η αύξηση του μεγέθους της φλόγας και η δημιουργία κάπνας. Τα ρεύματα αέρα μπορεί επίσης να φυσήξουν κοντινά αντικείμενα μικρού βάρους προς τη φλόγα, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα αυτά να πάρουν φωτιά.

catch fire icons

ΜΗΝ ΚΑΙΤΕ ΚΕΡΙΑ ΠΑΝΩ Ή ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ

Τα κεριά που καίνε πρέπει να φυλάσσονται μακριά από έπιπλα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, χαλιά ή μοκέτες, βιβλία, χαρτιά, εύφλεκτα διακοσμητικά, κ.λπ.

spacing icons

ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 CM ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Ιδιαίτερα όταν τα κεριά καίνε πάνω σε ράφια, πρέπει να υπάρχει διάκενο τουλάχιστον 30 cm ανάμεσα στο επάνω μέρος της φλόγας και το ράφι και τα κεριά πρέπει να έχουν απόσταση 10 cm μεταξύ τους.

children icons

ΝΑ ΣΒΗΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΡΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ

Μην αφήνετε ποτέ αναμμένα κεριά σε σημεία από όπου μπορεί εύκολα να πέσουν σε κάποιο άτομο, ιδιαίτερα σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.

unattended icons

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Το κερί πρέπει να βρίσκεται πάντα εντός του οπτικού σας πεδίου, ώστε να μπορείτε να εντοπίζετε όλα τα παρακάτω πιθανά προβλήματα και να ενεργείτε ανάλογα.

burn time icons

ΝΑ ΚΑΙΤΕ ΤΟ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 3 ΩΡΩΝ

Τα κεριά που είναι σε βαζάκια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να καίγονται για περισσότερο από 3 ώρες κάθε φορά και πρέπει πάντα να ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΤΕ το φιτίλι πριν αρχίσει η επόμενη καύση. Μια καλή πρακτική είναι να μην καίτε το κερί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3 ωρών κάθε φορά.